GOOGLE DRIVE
APLICACIONS DIDÀCTIQUES I METODOLÒGIQUES DEL GOOGLE DRIVE SEGONS EL PERFIL PROFESSIONAL DEL MESTRE D'EDUCACIÓ PRIMÀRIA
Bona tarda, avui us parlaré sobre què és el google drive i com el podeu utilitzar.
Google Drive és un servei en el qual pots emmagatzemar arxius de qualsevol mena i, a més a més, crear-los. Disposa de 15 GB d’espai gratuït per a cada usuari, per tant pots allotjar tants arxius com vulguis, ja que ocupen poc espai.
L'usuari podrà compartir fàcilment amb altres persones tot el que vulgui, tant fitxer, imatges, vídeos com notícies o arxius creats per ell. També està l’opció de poder descarregar-te tots els documents que creguis necessaris i sobretot la de treballar conjuntament amb diferents persones des de diferents llocs amb el mateix documents.
Tots els arxius un cop creats, els pots guardar al núvol i, a més a més, el Google Drive et permet fer el seu emmagatzematge amb carpetes classificatòries.
El Google Drive ofereix molts avantatges, com per exemple, l’accés a l’espai a través d’ordinadors o dispositius mòbils, ja que disposa d’aplicacions tant per a Android com per a iOS. Un altre avantatge seria que si el dispositiu s’espatlla, no passaria res, ja que sempre tindrem els arxius guardats de forma segura.
Pel que fa a la utilitat que té en l’àmbit educatiu, penso que és una eina que serveix tant per a l’alumne com per al docent en el moment de treballar en grups o compartir documents.
Mitjançant el Google Drive pots potenciar el gust pel treball en grup, ja que s’eliminaran moltes de les trobades en grup per a realitzar el treball.
Respecte a la utilitat del professor, ells poden guardar tot el seu material educatiu, i localitzar els documents amb facilitat mitjançant les carpetes que et proporciona el Google Drive. Es podria comparar amb un USB, però aquest té un desavantatge perquè te’l pot oblidar i el Google Drive sempre el tens present.
Per acabar, m’agradaria fer esment del formulari, ja que tant el professor com l’alumne el poden fer servir per conèixer de manera ràpida aspectes d’interès, com per exemple, el professor el pot emprar per veure quin dia els va millor als pares fer la reunió i als alumnes recopilar informació o opinions dels altres.
I fins aquí la meva explicació, si teniu qualsevol dubte no dubteu en preguntar!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada